Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az oldal védőszentjei

 Tallózgatva az ajánlott linkek oldalain jött a szokatlannak tűnő ötlet - vagy talán sugallat - hogy a honlapot "támogató védelem" alá kellene helyezni.

A Jézus-imával való megismerkedésem és ezt követő kutatásaim során legtöbbször előbukkanó név Athosz Hegyi Szent Sziluáné volt, illetve később a szintén az Athosz hegyén élt Hesychasta Szent József Atyáé. Adódik tehát, hogy az Ő oltalmukba ajánljam e weblapot.

Mindkettő a nem túl távoli múlt szentje - hiszen fénykép is készült róluk.

Azonban mivel Athosz Szent Hegyét a Boldogságos Istenszülő Szent Szűz virágos kertjének is nevezik, ezért mindenekelőtt az Ő Édesanyai oltalmát kérem erre a honlapra és ezzel együtt munkámra is.

Szintén ennek az imának a hőse volt Szárovi Szent Szerafim, illetve a Jézus Szent Neve erejének védelmében fellépő Palamasz Szent Gergely is.

Római katolikus és ferences kötődésű lévén azonban nem hagyhatom ki Sziénai Szent Bernardint és Kapisztrán Szent Jánost sem a sorból, akik Jézus Szent Nevének tiszteletét élesztették fel a nyugati egyházban és minden bizonnyal gyakorolták is a Jézus-imát valamiyen formában.

Legyenek tehát ők mindannyian e honlap védelmezői és őrei, és juttassák el támogató imáikkal minden nyitott szívű olvasóhoz annak valódi üzenetét a mi Urunk Jézus Krisztus dicsőségére. Ámen - Ámin.

Az Istenszülő Vladimir-i Ikonja              

vladimir-mother.jpg    

  Athosz Hegyi Szent Sziluán                  Athosz Hegyi Szent József

 siluan-nagy.jpgelder_joseph_the_hesychast.jpg

Palamasz Szent Gergely                                     Szárovi Szent Szerafim

 

  st_gregory_palamas.jpg         serafim-sarov.jpg