Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szerkesztőről

 Néhány szó a honlap születésének okáról és szerkesztőjéről

fariz-vam.jpg 

Születésemnél fogva erdélyi magyar vagyok, vallásom szerint római katolikus, célom szerint pedig - Isten kegyelmében és irgalmában bízva - igyekszem Krisztus-követő lenni.

Régebben ferences szerzetesként, jelenleg családos emberként próbálom megismerni, szeretni és követni Krisztust, ebben a nagy és nyüzsgő városban, amelyet Budapestként ismer a világ.

Több-kevesebb sikerrel igyekszem gyakorolni a Jézus-imát, a szív szüntelen imáját, hogy az Úr jelenléte egyre inkább beragyogja napjaimat, egész életemet és ez kihasson családom életére és tágabb környezetemre is. Ezzel az imával a Zarándok című könyvet olvasva találkoztam először és azóta végigkíséri életemet időnként a felszínre törve. Néha ez az ima a vámos módjára sikerül, máskor megkísért a farizeus gőgje, amint a kép is mutatja, de hát - sok minden mellett - mi más az ima mint küzdelem ...

Isten kegyelméből akadtam rá és hiszem, hogy ez az út - a Jézus-ima útja - közelebb visz Ahhoz Akihez szól és egymáshoz is. Ezért ezzel a honlappal szeretnék eggyel több esélyt teremteni arra, hogy minél többen felfedezzék ezt az ősrégi utat és elinduljanak rajta.

Aláírásom helyett - idegen tollakkal ékeskedve - álljanak itt Isten egyik legalázatosabb szolgájának, egy áthoszi szerzetes atyának sorai:

 

„Te, aki nem ismersz, tudd meg:
A semmiből vétetett a nevem, a földben született meg.
Földnek hívnak tehát, agyagnak, sárnak, pornak,
Melyet a földből formált az Alkotó,
És értelmes lélekkel ruházott fel.
… hogy dicsőítsem őt.
Ne kérdezz hát semmit többé, nehogy vétkezz!
Inkább mondj néki te is köszönetet, és dicsőítsd őt,
aki méltó a dicsőségre és hálára.
Mondj hálát a kezdet nélkül való Szülőnek, egyszülött Fiával
és Szent Lelkével együtt, a Szentséges Háromságnak,
hogy méltasson bennünket arra, hogy az üdvözültek közé számláltassunk.
Legdrágább és szentséges Anyánk és minden szentek tiszta imái által.
Ámen.”